Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Drobiowo-jarzynowa pasta do pieczywa

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
kuchnia, kanapka

Drobiowo-jarzynowa pasta do pieczywa - składniki

  • 1/4 małej marchwi i pietruszki,
  • cząstka cebuli – 5 g,
  • cząstka selera – 10 g,
  • 40 g surowego mięsa z piersi indyka,
  • 1/2 szklanki wody,
  • ugotowane żółtko,
  • łyżeczka oleju sojowego lub oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki.

Drobiowo-jarzynowa pasta do pieczywa - sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, cebulę i seler starannie umyj i obierz. Opłucz mięso. Do wrzącej wody włóż włoszczyznę i mięso z indyka, ugotuj wszystko do miękkości. Do warzyw i mięsa dodaj ugotowane żółtko, przekręć wszystko przez maszynkę lub rozdrobnij za pomocą blendera. Do pasty dodaj olej oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Posmaruj pastą kromkę bułki (bez skórki). Podziel kanapkę na cząstki. Takie małe kolorowe kanapeczki możesz podawać dziecku na śniadanie lub kolację. Możesz też używać pasty jako alternatywy dla masła.
1 porcja dla malucha = 20–30 g
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?