Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Duszone polędwiczki z pomarańczami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Duszone polędwiczki z pomarańczami - składniki

  • 300 g polędwiczki z królika
  • 100 ml bulionu
  • 2 łyżki masła
  • 2 młode cebulki
  • 5 ml śmietany 30%
  • 2 pomarańcze

Duszone polędwiczki z pomarańczami - sposób przygotowania

Mięso umyj. Cebulki obierz ze skórki, drobno pokrój. Obsmaż królika na maśle z dodatkiem cebulek, podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 15 minut. Następnie mieso wyjmij. Do sosu dodaj śmietanę i pokrojone pomarańcze, podduś 5–8 minut. Polędwiczki pokrój w plasterki, ułóż na talerzu, polej sosem.

Nasz rada: Jeśli mięso królika wydaje ci się zbyt chude (i boisz się, że będzie zbyt suche), przed pieczeniem możesz je obłożyć plasterkami słoniny lub boczku. Stanie się wtedy bardziej soczyste po upieczeniu.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?