Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Dyniowe muffinki

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
fot. materiały prasowe

Dyniowe muffinki - składniki

  • 2 jajka
  • 100 g startej na tarce dyni
  • 150 g cukru pudru
  • 125 g mąki
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 80 g masła
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Dyniowe muffinki - sposób przygotowania

Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddziel od białek. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Do utartej masy dodaj, ciągle ucierając, po jednym żółtku. Następnie dodawaj partiami mąkę i utartą dynię, a na koniec – ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami. Piecz około 20 minut w 180°C.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Razowe drożdżówki z dynią


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?