Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Dyniowo-jabłkowe placki

Dla dziecka od 13. miesiąca życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(4)
separator
Placki dyniowe
fot. Fotolia

Dyniowo-jabłkowe placki - składniki

  • 30 dag dyni
  • 2 jabłka
  • kilka łyżek mąki
  • żółtko
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia (olej rzepakowy, oliwa z oliwek)
  • cukier puder do posypania lub syrop klonowy

Dyniowo-jabłkowe placki - sposób przygotowania

Dynię umyj, obierz, zetrzyj na tarce. Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne, zetrzyj na tarce, dodaj mąkę, by otrzymać ciasto o konsystencji śmietany. Żółtko utrzyj z cukrem, dosyp sól, dodaj do ciasta, wymieszaj. Smaż placki z obu stron. Wyłóż na talerz. Gdy ostygną, posyp je cukrem lub polej syropem klonowym.

Zobacz też inne przepisy na placki dla dziecka.

Dyniowo-jabłkowe placki - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?