Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Błyskawiczny dżem z jabłek

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. Fotolia

Błyskawiczny dżem z jabłek - składniki

  • 1 kg jabłek
  • cukier
  • cynamon
  •  cukier waniliowy
  • woda

Błyskawiczny dżem z jabłek - sposób przygotowania

Jabłka umyj, obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jeśli jabłka są kwaśne, wymieszaj je z cukrem (postaraj się go dodać jak najmniej). Na patelni lub w garnku rozgrzej odrobinę wody. Jabłka włóż do garnka i duś pod przykryciem około 20 minut. Dopraw szczyptą cynamonu i cukrem waniliowym. Gotowy gorący dżem z jabłek przełóż do wyparzonych słoików i zamknij na gorąco. Jeśli zamierzasz przechowywać go dłużej (np. kilka miesięcy), pasteryzuj go 15 minut.

Zobacz więcej przepisów na dania i przetwory z jabłkami

Błyskawiczny dżem z jabłek - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?