Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Dżem z owoców jagodowych

Dla dziecka od 3. roku życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
kanapka, dżem, powidła
fot. © nanisimova - Fotolia.com

Dżem z owoców jagodowych - składniki

  • 1/2 kg malin,
  • 1/4 kg truskawek,
  •  1/4 kg czarnych porzeczek,
  • 35 dag cukru (ok. 1 i 1/2 szklanki),
  •  1 opakowanie żelfiksu (np. 3:1 Dr. Oetker),
  • 4 słoiki 0,25 l.

Dżem z owoców jagodowych - sposób przygotowania

Owoce umyj, osącz na sitku. Połowę z nich przetrzyj, zagotuj. Dodaj pozostałe owoce i gotuj, aż zmiękną. Wsyp żelfix i gotuj jeszcze około 2 minut. Dodaj cukier i zagotuj. Gorący dżem przełóż do słoiczków, szczelnie zakręć i pozostaw do ostudzenia.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?