Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Nadziewany bakłażan

Dla dziecka od 3. roku życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
bakłażan, farsz, nadzienie, warzywa
fot. © minadezhda - Fotolia.com

Nadziewany bakłażan - składniki

  • 1 bakłażan
  • 200 g mielonej cielęciny
  • pomidor
  • pół cebulki
  • sól, pieprz, zioła
  • ser żółty

Nadziewany bakłażan - sposób przygotowania

Bakłażana umyć i przekroić na pół. Wydrążyć, posypać solą i odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie posiekać cebulkę, zeszklić na maśle, dodać cielęcinę i obranego ze skórki, posiekanego pomidora. Doprawić i odparować masę. Bakłażany wytrzeć papierowym ręcznikiem (usuwamy w ten sposób goryczkę) i wypełnić farszem. Posypać żółtym serem, zapiekać 20 minut.

Sprawdź inne przepisy na zapiekanki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?