Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Fettuccini z brokułami i cukinią

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Fettuccini z brokułami i cukinią - składniki

  • duża główka brokułów,
  • 2 młode wąskie cukinie,
  • pół paczki makaronu fettuccini (wstążki),
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki wywaru z kurczaka,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki startego parmezanu lub żółtego sera,
  • pieprz ziołowy do smaku.

Fettuccini z brokułami i cukinią - sposób przygotowania

Brokuły umyj i pokrój na kawałki. Gotuj ok. pięciu minut, aż będą lekko miękkie, odcedź, przepłucz zimną wodą. Cukinie umyj, pokrój na grube plasterki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i duś cukinię przez ok. pięć minut, następnie dodaj zgnieciony czosnek i masło. Intensywnie podgrzewaj potrawę przez dwie minuty lub więcej. Dodaj brokuły i wywar z kurczaka. Przypraw do smaku pieprzem ziołowym i duś potrawę jeszcze przez trzy minuty. Ugotuj makaron na półmiękko. Wymieszaj z serem i na jeszcze gorących kluskach ułóż jarzyny.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?