Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Fritata groszkowo-szpinakowa

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Fritata groszkowo-szpinakowa - składniki

  • 3 jajka,
  • 2 łyżki mrożonego szpinaku (lub posiekanego świeżego, ale blanszowanego),
  • garść mrożonego groszku,
  • ziemniak ugotowany w mundurku,
  • cebulka dymka,
  • pół małej cukinii,
  • kawałek pora,
  • szczypta soli.

Fritata groszkowo-szpinakowa - sposób przygotowania

Groszek wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty (podobnie szpinak, jeśli jest świeży) i odsącz. Wymieszaj szpinak, groszek, pociętą dymkę, cukinię pokrojoną w kostkę, pokrojonego pora i odrobinę soli. Wbij jajka i wymieszaj. Do żaroodpornego naczynia wkrój ugotowanego ziemniaka i zalej mieszaniną warzyw i jajek. Zapiecz w piekarniku w 200ºC przez blisko 20 minut. Przed podaniem pokrój w małe trójkąty.

Fritata groszkowo-szpinakowa - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?