Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Fritatta z cukinią

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Fritatta z cukinią - składniki

  • cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • szczypta soli
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Fritatta z cukinią - sposób przygotowania

Cukinię pokrój w plasterki, przełóż do garnka, zalej wrzątkiem. Gotuj 2 min, odsącz na sitku. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony czosnek, dodaj cukinię. Jajka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z mąką, dopraw solą i pieprzem. Warzywa zalej masą jajeczną. Smaż na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.

Nasza rada: Taki włoski omlet (bo tym w rzeczywistości jest fritatta) będzie doskonałym daniem na pożywną kolację. Wyśmienicie smakuje z sokiem z marchwi i pomarańczy.

Fritatta z cukinią - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?