Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Galaretki z owocami

| 25.01.2012, aktualizacja: 25.01.2012 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 4 porcje:
- 3 kolorowe galaretki 
- nektarynka 
- brzoskwinia 
- 3 łyżki malin 
- 3 łyżki borówek amerykańskich 
- 1/2 szklanki kremówki 30-proc. 
- wiórki czekoladowe do posypania

Sposób wykonania:
1. Każdą z galaretek rozpuść w 1,5 szklanki gorącej (nie gotuj) wody, odstaw do ostudzenia. Brzoskwinię i nektarynkę sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Maliny i borówki opłucz, osusz.
2. Do czerwonej galaretki dodaj borówkę, do żółtej malinę, a do zielonej brzoskwinię i nektarynkę. Do pucharków wlej jeden rodzaj galaretki, a gdy zastygnie, wlej kolejną. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
3. Przed podaniem udekoruj deser ubitą kremówką i wiórkami czekoladowymi.

Nasza rada:
Z galaretki można też zrobić pyszną piankę. Tężejącą galaretkę miksuj 10 min na najwyższych obrotach, aż zmieni się w mus. Dodaj owoce i rozlej do pucharków.

Przygotowanie 20 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?