Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Galaretkowa poezja smaku

| 25.01.2012, aktualizacja: 10.02.2012 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Pyszny deserek dla małych miłośników galaretki.
Składniki n 2 porcje:
- opakowanie galaretki wiśniowej lub pomarańczowej 
- 4 łyżki bitej śmietany 
- 4 łyżeczki wiórków czekoladowych 
- pół mango lub 2 plastry ananasa z puszki 
- duża dojrzała nektarynka 
- listki mięty do dekoracji

Sposób wykonania:
1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia. Wstaw do lodówki, zostaw do zastygnięcia.
2. Stężałą galaretkę pokrój w równą kostkę, wsyp do 4 szklanek naprzemiennie z pokrojoną w kosteczkę nektarynką i cząstkami mango lub drobno pokrojonym ananasem.
3. Każdą porcję deseru udekoruj łyżką bitej śmietany, oprósz wiórkami czekoladowymi (lub mielonymi orzechami albo rodzynkami). Udekoruj gałązkami mięty.

Nasza rada:
Jeśli użyjesz kilku rodzajów galaretek, kolorowy deser będzie wyglądał jeszcze apetyczniej.

Przygotowanie: 30 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?