Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gaspacho

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
gaspacho, zupa, danie, potrawa,
fot. Fotolia

Gaspacho - składniki

  • 4 pomidory
  • po pół świeżego ogórka, czerwonej papryki, cebuli cukrowej
  • łyżka pokruszonej suchej bułki
  • ząbek czosnku
  • 1,5 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • 1,5 szklanki wody
  • sól, pieprz

Gaspacho - sposób przygotowania

Pomidory zanurz we wrzącej wodzie, wyjmij, polej zimną wodą, zdejmij skórkę. Przekrój na pół, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ogórek obierz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do naczynia do miksowania, dodaj bułkę, oliwę, sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Przelej ją do głębokiej salaterki, dodaj wodę, wymieszaj. Dopraw do smaku. Podawaj na zimno.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?