Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gaspacho – witaminowa bomba

Dla dziecka od 4. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
gaspacho, zupa, danie, potrawa,
fot. Fotolia

Gaspacho – witaminowa bomba - składniki

  • 8 dojrzałych pomidorów
  • mały młody ogórek,
  • 1 czerwona duża papryka,
  • 1 łagodna cebula lub 3 młode cebulki,
  • 2 łyżki pokruszonej czerstwej bułki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 750 ml zimnej wody,
  • sól, czarny pieprz.

Gaspacho – witaminowa bomba - sposób przygotowania

Pomidory zanurz we wrzącej wodzie, wyjmij, przelej zimną, zdejmij skórki. Przekrój na pół, usuń pestki (z pestkami zupa jest mniej smaczna) i pokrój w kostkę. Ogórek obierz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do naczynia do miksowania, dodaj bułkę, oliwę, sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Przelej ją do głębokiej salaterki, dodaj wodę, wymieszaj i dopraw do smaku. Gaspacho podawaj chłodne, posypane posiekanymi jajkami na twardo.

Gaspacho – witaminowa bomba - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?