Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gnocchi z dynią i miętą

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(7)
separator
gnocchi, kopytka, kluski, dynia
fot. Tuki - Fotolia.com

Gnocchi z dynią i miętą - składniki

  • 2 ziemniaki
  • 250 g dyni
  • jajko
  • 150 g mąki
  • 2 łyżki kaszy manny

Gnocchi z dynią i miętą - sposób przygotowania

Ziemniaki i dynię ugotuj, rozgnieć za pomocą praski do ziemniaków i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto i podziel je na cztery porcje. Z każdej uformuj długi wałek o grubości kciuka i pokrój na kawałki o długości ok. 2 cm. Wrzucaj partiami na osolony wrzątek i gotuj 2–3 minuty po wypłynięciu. Wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek.

Nasza rada: Gnioccchi są najlepsze tuż po ugotowaniu, posypane  startym parmezanem i odrobiną drobno posiekanej mięty.

Gnocchi z dynią i miętą - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?