Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gołąbki z ryżem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Gołąbki z ryżem - składniki

  • główka kapusty
  • szklanka gotowanego ryżu
  • 250 g mielonej cielęciny
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól

Gołąbki z ryżem - sposób przygotowania

Ryż zmieszaj z mięsem, dodaj drobno posiekaną cebulę, natkę, szczyptę soli i olej. Wszystko wymieszaj. Z kapusty wytnij głąb, włóż ją do garnka i zalej gorącą, osoloną wodą. Gotuj ok. 10 minut. Wyjmij z garnka, ostudź i podziel na liście. Na każdy nałóż po dwie łyżki farszu, uformuj gołąbki, ułóż ciasno w garnku (dno wyłóż liśćmi kapusty). Zalej gorącą wodą. Gotuj pod przykryciem pół godziny na małym ogniu.

Wypróbuj inne przepisy z cielęciną
Polecamy: Mini gołąbki z żurawiną bez zawijania


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?