Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - przepis na gołąbki
fot. materiały prasowe indexfood.pl

Gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - składniki

  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek (po 160 g),
  • 6 liści kapusty włoskiej,
  • 180 g ryżu,
  • 6 suszonych pomidorów,
  • 200 ml sosu beszamelowego,
  • sól i pieprz do smaku

Gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - sposób przygotowania

Liście kapusty zblanszuj, osusz i wytnij twarde części łodyg. Ryż ugotuj w osolonej wodzie tak, by był półtwardy (al dente) i połącz go z tuńczykiem oraz pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami. Farsz dopraw solą i pieprzem. Z tak przygotowanego nadzienia uformuj kulki i zawijaj je w liście kapusty, tak jak klasyczne gołąbki.
Ułóż je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i polej sosem
beszamelowym. Zapiekaj kilkanaście minut w temperaturze 180 stopni C aż
wierzchnia warstwa się zarumieni. Smacznego!

Źródło: materiały prasowe indexfood.pl
 
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?