Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gruszki w sosie waniliowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
panthermedia_01835951.jpg
fot. Panthermedia

Gruszki w sosie waniliowym - składniki

  • duża gruszka,
  • szklanka mleka,
  • łyżka cukru,
  • kawałek laski wanilii,
  • czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • dwa żółtka.

Gruszki w sosie waniliowym - sposób przygotowania

Uduś w małej ilości wody obraną, przekrojoną na pół i pozbawioną gniazda nasiennego gruszkę. Zagotuj 3/4 szklanki mleka z wanilią. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź pozostałym zimnym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka, ciągle mieszając, żeby je zagęścić i zdejmij z ognia. Żółtka utrzyj z cukrem i wlewaj powoli do ostudzonego mleka z mąką. Doprowadź do wrzenia i odstaw. Wyjmij wanilię. Sosem polej połowę uduszonej gruszki.

Gruszki w sosie waniliowym - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?