Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gulasz z kurczaka z porem i brzoskwiniami

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Gulasz z kurczaka z porem i brzoskwiniami - składniki

  • pierś z kurczaka
  • 1 por
  • 1 szt. brzoskwinia ok. 3 połówki z puszki
  • koperek
  • mąka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1-2 łyżki soli i pieprzu

Gulasz z kurczaka z porem i brzoskwiniami - sposób przygotowania

Pierś z kurczaka podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać pokrojony w paski por, dolać wody, tak aby przykryła mięso. Gotować razem ok. 10 min. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Jeszcze chwilkę razem gotować. Danie przyprawić solą morską i odrobiną pieprzu. Dodać pokrojony koperek. Sos zagęścić niewielką ilością mąki, wymieszaną z 1 czubatą łyżką śmietany 18%. Podawać z kaszą jęczmienną.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?