Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłka pieczone z migdałami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jabło pieczone
fot. Fotolia.pl

Jabłka pieczone z migdałami - składniki

  • 1,5 łyżki miodu
  • kilka suszonych daktyli
  • 1 łyżka zmielonych pestek słonecznika
  • 4 łyżki posiekanych migdałów
  • 4 jabłka
  • opcjonalnie jogurt naturalny lub śmietanka

Jabłka pieczone z migdałami - sposób przygotowania

Półtorej łyżki miodu wymieszaj z kilkoma suszonymi daktylami, łyżką zmielonych pestek słonecznika i czterema łyżkami posiekanych płatków migdałowych. Cztery jabłka umyj i wydrąż gniazda nasienne. Napełnij je wcześniej przygotowaną masą. Piekarnik nagrzej do 180ºC. Ułóż jabłka w naczyniu żaroodpornym i dolej trochę wody (wyparuje podczas pieczenia). Piecz 30–40 minut, aż jabłka będą miękkie (nie mogą się rozpaść). Możesz podać polane jogurtem naturalnym lub śmietanką.

Sprawdź inne słodkie przepisy

Jabłka pieczone z migdałami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Paulina Wawrzyniak
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?