Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłka w cieście

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
jabłka, ciasto, placki jabłkowe, racuchy jabłkowe,
fot. Fotolia

Jabłka w cieście - składniki

  • 3 jajka;
  • pół szklanki mąki;
  • 5 łyżek śmietanki lub mleka;
  • 4 jabłka, np. antonówki, papierówki, krąselki, renety; (powinny być kwaśne i mięknąć w trakcie smażenia)
  • olej do smażenia;
  • cukier puder do posypania

Jabłka w cieście - sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj łyżką lub mikserem – powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obierz, wydrąż gniazdka nasienne, pokrój na krążki o grubości 0,5 cm. Nabijaj na widelec, maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz z każdej strony na ręczniku papierowym. Posyp cukrem pudrem.

Jabłka w cieście - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?