Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłka w cieście

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jabłka, ciasto, placki jabłkowe, racuchy jabłkowe,
fot. Fotolia

Jabłka w cieście - składniki

  • 30 dag jabłek
  • 1/2 szklanki mąki
  • jajko
  • 100 ml mleka modyfikowanego
  • 3 łyżki oleju
  • cukier puder
  • szczypta soli

Jabłka w cieście - sposób przygotowania

Mąkę przesiej do miski, dodaj jajko, olej, odrobinę soli oraz cukru. Wymieszaj, stopniowo dodając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w krążki. Nabijaj je na widelec i zanurzaj w cieście (powinno je równomiernie pokryć). Potem układaj na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smaż na niewielkim ogniu, lekko rumieniąc każdy placuszek po obu stronach. Usmażone już jabłuszka wykładaj na półmisek. Posyp cukrem pudrem lub udekoruj owocami.

Jabłka w cieście - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?