Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłka w cieście naleśnikowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Jabłka w cieście naleśnikowym - składniki

  • 2 jabłka
  • jajko
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Jabłka w cieście naleśnikowym - sposób przygotowania

Do miski wlej mleko, dodaj jajko i mąkę. Wymieszaj mikserem i odstaw na ok. 15 minut (ciasto powinno być dość gęste, aby nie spływało z jabłek). Umyj jabłka, wydrąż środek, pokrój w plastry o grubości ok 1,5 cm, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na wolnym ogniu, aż staną się złociste. Usmażone krążki osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem.

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Puszyste racuchy z jabłkami

Jabłka w cieście naleśnikowym - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

mama_jasia
mama_jasia | 2015-08-05 15:24 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

super, dzisiaj wypróbuję!!! tylko na wierzch dam jeszcze odrobinę serka Bieluch i dopiero cukrem pudrem posypię :D

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?