Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłuszko pod pierzynką

Dla dziecka od 8. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
jabłko, wielkość dziecka, rozwój płodu, waga płodu, wielkość płodu, waga dziecka, rozwój ciąży
fot. Panthermedia

Jabłuszko pod pierzynką - składniki

  • słodkie jabłuszko
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pół żółtka
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.

Jabłuszko pod pierzynką - sposób przygotowania

Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?