Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Jagodowe krasnale

| 25.01.2012, aktualizacja: 25.01.2012 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 6 sztuk:
- 1 suchy wafel andrut 
- 6 rożków waflowych do lodów 
- 30 dag mielonego twarogu 
- 5–6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego 
- 2 łyżki cukru pudru 
- 1 łyżka cukru waniliowego 
- 1–2 łyżki soku z cytryny 
- pół szklanki czarnych jagód 
- 6 czerwonych porzeczek lub malin

Sposób wykonania:
1. Twaróg utrzyj z jogurtem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem cytrynowym. Małą szklaneczką wytnij z wafla 12 kółek. Wafelki złóż po dwa smarując je serkiem.
2. Z reszty serka uformuj 6 kulek. Ułóż je na przygotowanych waflach. Z czarnych jagód zrób oczy, a z czerwonych porzeczek buzie. Po łyżce jagód wsyp do czapeczek z waflowych rożków. Ustaw rożki na twarożkowych kulkach.

Nasza rada:
Aby krasnale były kolorowe, serek podziel na części i do każdej dodaj tartą czekoladę lub roztarte owoce.


Przygotowanie: 15 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?