Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jaja faszerowane

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jajka, nadziewane, jaja, wielkanoc
fot. charlottelake - Fotolia.com

Jaja faszerowane - składniki

  • 4 jajka,
  • kawałek łososia,
  • 2 łyżki jogurtu,
  • natka pietruszki,
  • kilka żurawin.

Jaja faszerowane - sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Wyjmij żółtka i włóż je do miseczki. Dodaj łososia obranego ze skóry, jogurt. Wszystko dokładnie rozgnieć, a potem dołóż jeszcze żurawiny i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Włóż do wydrążonych połówek jaj. Udekoruj żurawinami.

Polecamy - żurek wielkanocny

Jaja faszerowane - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?