Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajecznica na parze

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jajecznica
fot. Panthermedia

Jajecznica na parze - składniki

  • jajko 
  • 10 ml mleka modyfikowanego 
  • łyżeczka masła
  • pół pomidorka

Jajecznica na parze - sposób przygotowania

Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, drobno pokrój. Jajko umyj, wbij do talerzyka, roztrzep widelcem, dodaj mleko modyfikowane. Łyżeczkę masła włóż do filiżanki, a ją wstaw do gotującej się wody. Gdy masło się rozpuści, dodaj pomidora, chwilę pomieszaj, wlej jajko. Kiedy masa jajeczna będzie się ścinać, mieszaj łyżeczką, szczególnie przy ściankach naczynia. Zarówno białko, jak i żółtko, powinny być dobrze ścięte. Podawaj z pieczywem posmarowanym masłem.

Jajecznica na parze - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?