Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajka faszerowane jarmużem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Jajka faszerowane
fot. mat. pras. Hortex

Jajka faszerowane jarmużem - składniki

  • ½ opakowania mrożonego jarmużu (np. Hortex)
  • 100 g sera feta
  • 6 jajek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki suszonego chili

Jajka faszerowane jarmużem - sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz i przekrój wzdłuż na pół. Usuń z jajek żółtka. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj rozmrożony jarmuż i smaż, aż cała woda odparuje. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Odstaw do przestudzenia. Jarmuż, pokruszone żółtka i ser feta dokładnie wymieszaj. Powstałą masę ponakładaj w połówki jajek. 
Sól morską, suszone chilli oraz grubo mielony pieprz wymieszaj ze sobą i taką posypką posyp jajka. 

Zobacz też więcej przepisów na jajka

Jajka faszerowane jarmużem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: mat. pras. Hortex
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?