Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
jajko faszerowane, pasta, tuńczyk, danie, potrawa, kuchnia
fot. Fotolia

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka - składniki

  • 4 jajka
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka wiejskiego
  • szczypta soli
  • papryka żółta i czerwona
  • koperek do dekoracji

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka - sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, przełóż do zimnej wody. Gdy ostygną, obierz ze skorupek i poprzekrawaj na połowy. Wyjmij żółtka. Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do niego żółtka, jogurt naturalny i serek. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą. Pastą faszeruj jajka. Udekoruj koperkiem i plasterkami papryki.

Nasza rada: Z jajek ugotowanych na twardo da się zrobić wspaniałe świąteczne dekoracje w kształcie grzybków, zajączków, kurczaczków. Ich dodatkową zaletą jest to, że maluszek na pewno chętnie je potem zje! Nadzienie możesz robić z różnych past: rybnych, serowych, warzywnych.

Sałatka z tuńczyka - polecamy przepis

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?