Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajka przepiórcze w galarecie

Dla dziecka od 5. roku życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
jajka

Jajka przepiórcze w galarecie - składniki

  • 9 jajek przepiórczych
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 6 łyżek zielonego groszku
  • 2 łyżki świeżych ziół (natka pietruszki, bazylia)
  • sól
  • pieprz

Jajka przepiórcze w galarecie - sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
2. Żelatynę namocz w szklance bulionu. Pozostały wywar zagotuj, a potem rozpuść w nim namoczoną żelatynę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Na dno foremek do babeczek wsyp po niepełnej łyżeczce zblanszowanego lub konserwowego groszku. Zalej go cienką warstwą tężejącej galaretki. Odczekaj chwilę, aż zastygnie.
4. Jajeczka podziel na cztery części i rozłóż promieniście w blaszce. Na jej środek połóż całego lub połówkę pomidorka koktajlowego oraz gałązki umytych świeżych ziół. Zalej resztą galaretki i odstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij z foremek i udekoruj pomidorkami i ziołami.

Polecamy: Wielkanocny wieniec
Sprawdź inne wielkanocne przepisy

Jajka przepiórcze w galarecie - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?