Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajka z pomidorkami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
jajka, muchomorki, pomidory
fot. © Viktorija - Fotolia.com

Jajka z pomidorkami - składniki

  • 6 jajek
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki startego chrzanu (może być ze słoika)
  • kremowy twarożek (1/3 szklanki)
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • szczypiorek

Jajka z pomidorkami - sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj w osolonej wodzie na twardo. Ostudź. Obierz na tyle ostrożnie, by nie uszkodzić białka (najlepiej pod strumieniem wody). Z każdego jajka zetnij czapeczkę i podstawę.
2. Przygotuj krem chrzanowy: twarożek utrzyj z żółtkiem, dodaj sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Na koniec włóż utarty chrzan, wymieszaj.
3. Jajka ustaw na półmisku. Na każde połóż po łyżce kremu chrzanowego, przykryj kapeluszem zrobionym z pomidora. Na kapeluszu, jak na muchomorze, zrób z kremu kilka kropek.

Sprawdź inne wielkanocne przepisy

Jajka z pomidorkami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Przyjaciółka"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?