Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Jak podawać dziecku gluten

| 13.10.2010, aktualizacja: 13.10.2010 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
zapytajnik1.jpg
Synek ma pięć miesięcy, karmię go piersią. Słyszałam, że powinnam dodawać mu do jedzenia pół łyżeczki kaszy manny. Czy mam ją ugotować? I czy to musi być manna? Sandra

Niemowlętom karmionym piersią zaleca się wprowadzanie produktów z glutenem nie wcześniej niż w piątym miesiącu i nie później niż w szóstym. Powinno to być 2–3 g na 100 ml posiłku. Praktycznie trzeba dodać np. pół łyżeczki kaszy manny do 100 ml przecieru jarzynowego. Można ją rozgotować w niewielkiej ilości wody, a następnie połączyć z przecierem warzywnym lub też zagęścić nią zupę i chwilę pogotować, aż kasza zmięknie. Zamiast kaszy manny można podawać ugotowany kleik z płatków pszennych, jęczmiennych, owsianych.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?