Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jak zrobić dżem, konfiturę, marmoladę i powidła?

| 19.08.2015, aktualizacja: 25.08.2015 | 0

Nie widzisz różnicy między dżemem a konfiturą? Poznaj różne sposoby na przetwory z owoców i warzyw. Poradnik dla młodej mamy

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(1)

Przetwory z owoców, tj. dżemy, konfitury, marmolady i powidła przygotowuje się w czasie dostępności sezonowych owoców i warzyw, żeby móc kosztować ich jesienną i zimowa porą. Kojarzą się z latem zamkniętym w słoiczkach i kiedy w sklepach trudniej o dojrzewające w słońcu owoce i warzywa, wystarczy otworzyć jeden słoik i cieszyć się wspaniałym, owocowym smakiem. Wykorzystując przetwory z warzyw można zrobić wartościowa zupę dla dzieci a z przetworów owocowych  przygotować pyszny i zdrowy deser dla naszych pociech. Chciałabyś zrobić zapasy owocowo-warzywne dla swoich dzieci, ale nie odróżniasz konfitury od marmolady?  Po to przygotowaliśmy ten poradnik droga mamo. Specjalnie dla ciebie!

Polecamy: Domowe przetwory krok po kroku

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?