Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jarzynowa z pęczakiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
zupa, kasza, pęczak, danie
fot. Panthermedia

Jarzynowa z pęczakiem - składniki

  • 2 pietruszki
  • 4 marchewki
  • młody por
  • litr bulionu drobiowego
  • szklanka pęczaku
  • koperek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól

Jarzynowa z pęczakiem - sposób przygotowania

Pęczak umyj, odsącz na sitku. Zagotuj szklankę osolonej wody, wrzuć kaszę, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj garnek pokrywką i gotuj kaszę na małym ogniu 15–20 minut. Marchewkę i pietruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora umyj, drobno pokrój. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż warzywa, następnie zalej je bulionem. Gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj pęczak i gotuj jeszcze 5 minut. Posyp drobno posiekanym koperkiem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?