Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jaskółcze jaja z drobiu

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
panthermedia_04419323.jpg
fot. Panthermedia

Jaskółcze jaja z drobiu - składniki

  • 4 jajka na twardo
  • 4 filety z piersi indyka
  • 20 dag marchewki
  • pół szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej

Jaskółcze jaja z drobiu - sposób przygotowania

Filety rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Marchewkę oskrob, włóż do rondelka, dodaj bulion, gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Przypraw solą, pieprzem, gałką, dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Gorącą masą cienko posmaruj filety. Na środku płatu ułóż po jednym jajku. Mięso dokładnie zwiń w rulon wokół jajek. Obwiąż bawełnianą nitką. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj z warzywami.

źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?