Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jogurtowe lody na patyku

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jogurt, lody, lody jogutowe
fot. Fotolia

Jogurtowe lody na patyku - składniki

  • 2 szklanki naturalnego jogurtu
  • po 2 łyżki truskawek, jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Jogurtowe lody na patyku - sposób przygotowania

  1. Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  2. Owoce umyj, z moreli oraz czereśni wyjmij pestki i oddzielnie zmiksuj.
  3. Połącz w równych częściach z jogurtem, wymieszaj i wlej do małych pojemników (np. po jogurcie). Możesz też wykorzystać foremki na lód.
  4. Wstaw do zamrażalnika (na mniej więcej trzy godziny).
  5. Z uzyskanej masy możesz też przygotować mrożone smoothie (po wyjęciu z zamrażalnika zblenduj całość i wlej do kruszonego lodu) albo dołóż pokuszone ciasteczka i uzyskaj lodowy deser w nieco innej odsłonie.


źródło: Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?