Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kabaczek faszerowany

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Kabaczek faszerowany - składniki

  • 1 kabaczek
  • 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
  • pierś kurczaka
  • po 1/2 żółtej i czerwonej papryki
  • 5 małych pieczarek
  • 1 cebula
  • pomidor
  • sól, pieprz
  • olej

Kabaczek faszerowany - sposób przygotowania

Kabaczek umyj, przekrój wzdłuż i usuń pestki. Wydrąż i posiekaj miąższ. Kurczaka pokrój i duś w małej ilości wody do miękkości, drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj miąższ kabaczka, starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrany ze skórki i pokrojony pomidor. Warzywa smaż ok. 10 minut, dodaj mięso kurczaka i duś jeszcze 5 minut. Połącz z ugotowanym ryżem i podgrzewaj jeszcze chwilę. Farsz dopraw solą i pieprzem. Kabaczki napełnij farszem, ułóż w wysmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu, podlej wodą, przykryj folią aluminiową i zapiekaj ok. 20 minut.
1 porcja dla dziecka = 10-centymetrowy kawałek

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?