Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kanapka z pastą jajeczną

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Kanapka z pastą jajeczną - składniki

  • 1 bułka
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Kanapka z pastą jajeczną - sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj i również posiekaj. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj majonez oraz musztardę i znów dokładnie wymieszaj.
Pastę jajeczną nałóż na bułkę lub chleb. Możesz ozdobić kanapkę, tworząc na niej ciekawe wzory lub zwierzątka, np. motyle. Wystarczy, że weźmiesz dwa plasterki jajka połączysz je bokami, dodasz trochę szczypioru i... motyl gotowy.
Smacznego!

Przepis przesłany przez Darię Rams na konkurs "Przepis na zdrowe i smaczne śniadanie dla dziecka".

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Kanapka z pastą jajeczną - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Daria Rams
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?