Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kanapki Letni sad

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Kanapki Letni sad - składniki

  • 2 kromki bagietki pszennej 
  • 1 avocado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 ząbka czosnku ( należy go przecisnąć przez praskę) 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 100 g żółtej fasolki szparagowej  
  • 1 marchewka (do dekoracji)
  • szczypiorek 
  • kawałek czerwonej papryki 
  • koperek
  • listki sałaty

Kanapki Letni sad - sposób przygotowania

Na początku, należy gotować fasolkę szparagową oraz marchewkę - w lekko osolonej wodzie - przez 15 minut.
Podczas gotowania pierwszych składników, obieramy avocado. Następnie usuwamy z niego pestkę, kroimy w kostkę, polewamy sokiem i oliwą a na końcu rozdrabniamy widelcem. Gdy wykonamy tą czynność, należy dodać czosnek i sól a na końcu wymieszać. 

Pastą z avocado smarujemy kromki pieczywa. Układamy na niej plasterki marchewki i pokrojoną w kostkę paprykę. Z fasolki szparagowej układamy pnie drzew. Kolejno, szczypiorek kroimy na kawałki, z których można ułożyć trawkę. Dodatkowe ozdoby można zrobić z liścia sałaty, koperku czy marchewki.
Smacznego! 

Przepis nadesłany przez Dorotę na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka"

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Kanapki Letni sad - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: dorota
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?