Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kapustkowy krem z indykiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
dziecko, mama, kuchnia, warzywa, sałatka

Kapustkowy krem z indykiem - składniki

  • kawałek piersi z indyka (40 g) - QAFP,
  • mała marchewka,
  • pół małej pietruszki,
  • mały kawałek pora,
  • 2 brukselki,
  • ziemniak,
  • łyżka zielonego groszku,
  • pół łyżeczki masła.

Kapustkowy krem z indykiem - sposób przygotowania

Mięso ugotuj osobno w małej ilości wody. Marchewkę, pietruszkę, pora i ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój na kawałki i razem z groszkiem wrzuć do około pół litra wrzątku. Dodaj pokrojoną na ćwiartki brukselkę i gotuj do miękkości. Zdejmij z gazu, wyjmij kilka ziarenek groszku, a resztę zmiksuj na jednolity krem. Dodaj masło i zagotuj. Zupkę-krem przełóż do miseczki. Mięso z indyka bardzo drobno posiekaj i posyp nim zupkę. Możesz ją udekorować ziarenkami ugotowanego groszku (nie podawaj ich dziecku w całości).
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?