Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kartoflanka – zupa krem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 90 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
kartoflanka - zupa krem
fot. materiały prasowe Knorr

Kartoflanka – zupa krem - składniki

  • 175 g wędzonego boczku
  • 1 por
  • 1 kostka rosołu wołowego
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 750 ml bulionu
  • 250 ml śmietany
  • 1 średnia marchewka

Kartoflanka – zupa krem - sposób przygotowania

Wędzony boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Obieramy ziemniaki i cebulę, następnie kroimy je w kostkę i łączymy je z boczkiem. Wszystko smażymy około 10 minut na małym ogniu.
Gdy ziemniaki, cebula i boczek smażą się, obieramy i kroimy w kostkę pozostałe warzywa, czyli pora i marchewkę. Razem ze składnikami z patelni wrzuć je do wysokiego garnka i zalej bulionem.
Zupę przypraw majerankiem, dodaj kostkę rosołu wołowego i gotuj przez 30-45 minut, aż warzywa staną się miękkie.
Gdy zupa będzie gotowa, zmiksuj ją blenderem. Na koniec zagęść ją śmietaną i zagotuj jeszcze raz.

Źródło: materiały prasowe Knorr

 
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?