Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kasza jaglana z morelami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. materiały prasowe

Kasza jaglana z morelami - składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 ml wrzącej wody
  • 8 suszonych moreli
  • kilka kropel soku z cytryny
  • miód do polania

Kasza jaglana z morelami - sposób przygotowania

Morele pokrój w cienkie paseczki. Kaszę upraż na suchej patelni. Przełóż do garnuszka i zalej wrzącą wodą. Dodaj morele i sok z cytryny. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, ok. 15–20 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Małe miseczki zwilż wodą, napełnij kaszą, dociśnij łyżeczką. Przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem. Tymbaliki z kaszy podawaj na ciepło lub na zimno z miodem.

Budyń jaglany z musem żurawinowym
Polecamy: 5 sprytnych sposobów na kasze 


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?