Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kaszka waniliowa

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
kaszka, jedzenie
fot. Panthermedia

Kaszka waniliowa - składniki

  • 7 miarek mleka modyfikowanego następnego,
  • 210 ml wody,
  • 3 łyżeczki kaszki manny,
  • wanilia w lasce lub esencja naturalnej wanilii.

Kaszka waniliowa - sposób przygotowania

Zagotuj wodę w rondelku. Odlej połowę do czystej, wygotowanej butelki lub wyparzonego porcelanowego kubeczka. Lekko ostudź, wsyp mleko i wymieszaj je. Do pozostałej wody wsyp kaszkę i gotuj ją na wolnym ogniu, ciągle mieszając ok. 7-10 minut. Pod koniec gotowania dodaj szczyptę startej na drobnej tarce wanilii lub 1-2 krople esencji wanilii. Ugotowaną kaszkę dodaj do mleka, wymieszaj. Podawaj dziecku po sprawdzeniu temperatury.

1 porcja - 200-220 ml
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?