Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kisiel jagodowy

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. Fotolia

Kisiel jagodowy - składniki

  • 2 łyżki czarnych jagód,
  • łyżeczka cukru,
  • łyżeczka mączki ziemniaczanej,
  • trochę mniej niż pół szklanki wody butelkowanej.

Kisiel jagodowy - sposób przygotowania

Zagotuj wodę z cukrem. Jagody przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem. Wsyp je do wody z cukrem, zagotuj, a następnie przetrzyj przez sitko. Mączkę ziemniaczaną rozprowadź w 2 łyżkach wody, wlej, ciągle mieszając drewnianą łyżką, do wrzącego przecieru, zagotuj. Dziecku karmionemu piersią podawaj kisiel po karmieniu. Niemowlę żywione sztucznie może go zjeść jako samodzielny posiłek, polany mlekiem modyfikowanym, już od 6. miesiąca życia.

Kisiel jagodowy - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?