Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kisiel mleczno-malinowy z wanilią

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
TDZ_jedzenie_grudzien2011_16.jpg
fot. Łukasz Zandecki, stylizajca: Maria Szkop

Kisiel mleczno-malinowy z wanilią - składniki

  • mleko modyfikowane następne
  • 150 ml wody
  • pół żółtka
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ziarenka wyskrobane z małego kawałka laski wanilii
  • 2 łyżki mrożonych malin

Kisiel mleczno-malinowy z wanilią - sposób przygotowania

Odmierz proszek mleczny na 150 ml wody i rozprowadź go 3 łyżkami przegotowanej wody. Do reszty wody wsyp mąkę, dodaj ziarenka wyskrobane z laski wanilii i mieszając, zagotuj. Dodaj żółtko i znów mieszając, zagotuj. Połącz z rozprowadzonym wodą proszkiem mlecznym. Wlej do miseczki, ostudź. Maliny włóż na sito, rozmroź i sparz wrzątkiem. Przetrzyj przez sito. Udekoruj kisiel musem malinowym.

Kisiel mleczno-malinowy z wanilią - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?