Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kisielek żurawinowy

Dla dziecka od 8. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
kisiel, żurawina, deser
fot. victoria p. - Fotolia.com

Kisielek żurawinowy - składniki

  • 25 dag żurawin
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki wody
  • cukier do smaku

Kisielek żurawinowy - sposób przygotowania

Żurawiny przebierz, opłucz. Wrzuć do garnuszka i zalej szklanką wody. Gotuj około 10 minut, aż owoce popękają. Przetrzyj je przez sito, przelej wywarem, a potem przegotowaną gorącą wodą. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź zimną wodą, dodaj do wywaru, wymieszaj, zagotuj. Osłódź lekko do smaku. Podawaj maluszkowi dopiero wtedy, gdy przestygnie.
Nasza rada: Kisielek możesz wykorzystać do przyrządzenia lekkiego deseru, który będzie świetnym podwieczorkiem dla malucha. Na dno pucharka wsyp płatki, wyłóż na nie kilka łyżek gęstego jogurtu i całość polej przestygniętym kisielem żurawinowym.

Kisielek żurawinowy - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?