Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kiszony barszczyk

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
barszcz
fot. Fotolia.pl

Kiszony barszczyk - składniki

  • 1 kg buraków
  • 2 l przegotowanej ciepłej wody
  • skórka razowego chleba
  • ząbek czosnku

Kiszony barszczyk - sposób przygotowania

Kilogram mniejszych buraków wyszoruj, obierz, pokrój w cienkie plastry, ułóż w wyparzonym kamiennym garnku, zalej dwoma litrami przegotowanej ciepłej wody, dodaj skórkę razowego chleba i ząbek czosnku. Nakryj talerzykiem i trzymaj w cieple kilka dni. Gdy barszcz będzie kwaskowy, zlej go do butelek, szczelnie zakorkuj i trzymaj w lodówce.
 

Kiszony barszczyk - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Paulina Wawrzyniak
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?