Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kleik ryżowy z jabłkiem i indykiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 35 min.
łatwy
Oceń :
(11)
separator
kleik, ryżowy, owsianka, dynia, papka, mus, przecier
fot. Roxana - Fotolia.com

Kleik ryżowy z jabłkiem i indykiem - składniki

  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżeczka świeżego masła
  • 4-5 łyżeczek kleiku ryżowego
  • mięso z piersi indyka - QAFP
  • 60 ml wody

Kleik ryżowy z jabłkiem i indykiem - sposób przygotowania

Jabłko umyj, obierz i opłucz, a potem pokrój w ósemki (wytnij gniazdo nasienne). Włóż je do wrzącej wody i rozgotuj. Osobno ugotuj mięso z piersi indyka. Następni posiekaj je na wyparzonej deseczce lub porcelanowym talerzyku. Do jabłka dodaj mięso, masło i kleik ryżowy, wszystko wymieszaj i zagotuj. Podawaj dziecku jako ciepłe danie, ale po ostudzeniu!

1 porcja - 180 g + 10 g ugotowanego mięsa z piersi indyka
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?