Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Klopsiki cielęce

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
fot. Fotolia

Klopsiki cielęce - składniki

  • 500 g cielęciny,
  • 1 bułka pszenna,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 300 g warzyw: marchewki, pietruszki, pora, selera,
  • zielony koperek i natka pietruszki,
  • sól.

Klopsiki cielęce - sposób przygotowania

Mięso opłucz i pokrój. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Opłucz też pęczek koperku. Wszystkie składniki przepuść przez maszynkę, dodaj odrobinę soli, uformuj z masy podłużne klopsiki. Warzywa obierz i poszatkuj. Ułóż na nich w rondlu klopsy, dodaj szklankę wody, gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Podawaj z ryżem, lub ziemniakami. Do każdej porcji dodaj łyżeczkę świeżego masła i oprósz posiekaną natką.

Porcja dla dziecka = 150–200 g


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?