Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Klopsiki rybne

Dla dziecka od 15. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. Fotolia

Klopsiki rybne - składniki

  • 250 g morszczuka lub dorsza
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • pół cebuli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • białko
  • 2 łyżki mąki
  • litr bulionu lub tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Klopsiki rybne - sposób przygotowania

Rybę zmiksuj lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj drobno posiekaną cebulę, koperek, bułkę tartą i białko. Masę dokładnie wyrób, dopraw solą i pieprzem ziołowym. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie klopsiki, obtaczaj je w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor. Klopsiki możesz też ugotować w bulionie przez ok. 7 minut. Podawaj na ciepło z ryżem albo ziemniaczanym purée.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?